İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saygın Ekrem İmamoğlu‘nun Muhtarlar Toplantısı‘na katıldık. Beylikdüzü’nde yaptığı çalışmaları, muhtarlar ile birlikte nasıl çalışacağını ve İstanbul’un beş büyük sorunununu nasıl çözerek başlayacağını anlattı.

Muhtarlık ve belediyenin çözüm merkezi uygulaması ile her mahalleye Mahalle Meclisi kurulmasını sağlayacaklarını ve demokratik katılımı arttırmak yönünde muhtarlar ile birlikte çalışacaklarını anlattı. Kendisine başarılar diliyoruz.

Bundan sekiz yıl önce 2011’de ilk muhtar adayı olduğumda, Sokak Temsilcileri‘nden oluşan bir Mahalle Meclisi kuracağız diye yola çıkmıştım. O zaman aldığım tepkilere ve karşı duruşlara rağmen, bana inanan mahalle sakinlerimizin desteği, güveni ve yoğun katılımları ile Sahrayıcedit Mahalle Meclisi‘ni kurduk ve bu güne kadar pek çok ilkleri ve başarıları mahallemizde birlikte yaşadık.

Bu gün sunumu izlerken mahallemiz ile bir kez daha gurur duydum. Ülkemizde bir muhtar tarafından kurulan, hem de bir kadın muhtar tarafından kurulan ilk mahalle meclisi olan Sahrayıcedit Mahalle Meclisi bir yıllık oluşum ve kuruluş aşamasını saymazsak 7 yıldır başarı ile sorun çözüyor, projeler üretiyor ve çalışıyor… Teşekkürler Sahrayıcedit…